Hyppää sisältöön

Kansalaisaloite

Kansalaisaloite pähkinänkuoressa

Näistä syistä rahapeliautomaatit on poistettava kaupoista, kioskeilta, ravintoloista ja huoltoasemilta:

  • Suomessa on noin 18 500 arkisiin ympäristöihin hajasijoitettua rahapeliautomaattia. Suomen tapa sijoitella automaatit laajasti ihmisten arkiympäristöihin on kansainvälisesti vertailtuna poikkeuksellista.
  • Rahapeliautomaatit kuuluvat koukuttavimpiin rahapeleihin. Niiden pelaamiseen liittyy suuri rahapelihaittojen ja riippuvuuden riski.
  • Hajasijoittelu vaikeuttaa ikärajavalvontaa. Vuonna 2017 88 prosenttia nuorista sai ostokokeissa pelata rahapeliautomaatteja ilman ikätarkistusta.
  • Lakiuudistuksen läpimenon jälkeen rahapeliautomaatteja voisi pelata netin lisäksi vain erillisissä pelisaleissa tai kasinoilla.


Sosped-säätiön alainen Osallisuudella otetta rahapeliongelmiin -hanke mahdollisti 20.3.-20.9.19 välissä järjestettyä kansalaisaloitekampanjaa. 22.10.19 aloite avattiin kokemusasiantuntijoiden toimesta uudestaan. Lue tarkemmin Infosta.

Emme voi ottaa vastaan taloudellista tukea, sillä rahankeruulupaa meillä ei ole. Jos haluat tarjota aloitteellemme näkyvyyttä, materiaaleja tai muuta asiantuntemustasi, olethan meihin yhteydessä. Lue lisää kansalaisaloitteen taloudellisesta tuesta.