Kansalaisaloite

Kansalaisaloite pähkinänkuoressa

Näistä syistä rahapeliautomaatit on poistettava kaupoista, kioskeilta, ravintoloista ja huoltoasemilta:

  • Suomessa on noin 18 500 arkisiin ympäristöihin hajasijoitettua rahapeliautomaattia. Suomen tapa sijoitella automaatit laajasti ihmisten arkiympäristöihin on kansainvälisesti vertailtuna poikkeuksellista.
  • Rahapeliautomaatit kuuluvat koukuttavimpiin rahapeleihin. Niiden pelaamiseen liittyy suuri rahapelihaittojen ja riippuvuuden riski.
  • Hajasijoittelu vaikeuttaa ikärajavalvontaa. Vuonna 2017 88 prosenttia nuorista sai ostokokeissa pelata rahapeliautomaatteja ilman ikätarkistusta.
  • Lakiuudistuksen läpimenon jälkeen rahapeliautomaatteja voisi pelata netin lisäksi vain erillisissä pelisaleissa tai kasinoilla.


Keinoja tukea kansalaisaloitetta

Kansalaisaloitteen allekirjoittamisen lisäksi voit edistää ja tukea aloitettamme ja rahapelikulttuurin muutosta levittämällä sanaa sosiaalisessa mediassa, ottamalla kantaa mielipide- ja keskustelupalstoilla sekä keskustelemalla aloitteesta kasvokkain tuttaviesi kanssa.

Voit myös tukea kansalaisaloitetta antamalla sille näkyvyyttä sosiaalisessa mediassa! Lataa kampanjakuva profiili- tai kansikuvaksesi, tulosta flyereita jaettavaksi tai jaa kampanjamateriaalia somessa:

Sosped-säätiön alainen Osallisuudella otetta rahapeliongelmiin -hanke on mahdollistanut tätä kansalaisaloitekampanjaa. Lue lisää Infosta.

Emme voi ottaa vastaan taloudellista tukea, sillä rahankeruulupaa meillä ei ole. Jos haluat tarjota aloitteellemme näkyvyyttä, materiaaleja tai muuta asiantuntemustasi, olethan meihin yhteydessä. Lue lisää kansalaisaloitteen taloudellisesta tuesta.