Hyppää sisältöön

Info

Kansalaisaloitteen tekijät:

Pelikoneet kauPOISta! -kansalaisaloitteen toimeenpanijoita yhdistää rahapeliriippuvaisten vertaisohjaajana tai kokemusasiantuntijana toimiminen Sosped-säätiön Pelirajat’on-toiminnassa. Vertaisohjaajilla ja kokemusasiantuntijoilla on omakohtainen kokemus ongelmallisesta rahapelaamisesta tai rahapelaajan läheisenä elämisestä. Pelirajat’on tarjoaa monipuolista vertaistukea rahapelaajille ja läheisille.

Kansalaisaloite 1: 20.3.- 20.9.19

Taustalla osallisuudella otetta rahapeliongelmiin -hanke

Kansalaisaloite 1 oli käynnissä 20.3.-20.9.2019 välisen ajan. Aloite keräsi 31 911 allekirjoitusta. Aloitteen vaiheista ja medianäkyvyydestä voit lukea tästä katsauksesta.

Aloite luotiin Sosped-säätiön Pelirajat’on-toiminnan Osallisuudella otetta rahapeliongelmiin -hankkeessa (2018-2020). Hankkeen pyrkimys on edistää rahapeliongelman itse kokeneiden ja heidän läheistensä kehittämis-, osallistumis- ja vaikuttamismahdollisuuksia niin kunnallisen hoidon laadun parantamisen kuin myös suomalaisen rahapelijärjestelmän vastuullisuuden kehittämisen osalta. 

Kansalaisaloite oli yksi kokemusasiantuntijoiden ja vertaisohjaajien kanssa valituista rahapelijärjestelmän vastuullisuuden kehittämiseen tähtäävistä toimintamuodoista. Kansalaisaloitteen avulla rahapeliongelman itse kokeneet saavat äänensä yhdessä kuuluviin rahapelijärjestelmän vastuullisuuden kehittämisen edistämiseksi. 

Kansalaisaloite 1 sai taloudellista tukea, lue tarkemmin kansalaisaloitteen taloudellisesta tuesta täältä.

Kansalaisaloite 2 käynnistyi 22.10.19 alkaen

Kokemusasiantuntijat avasivat aloitteen uudestaan 22.10.19 alkaen. Aloite on sisällöltään täysin sama kuin ensimmäinen. Sosped ja Pelirajat’on-toiminta ovat tällä kerralla ainoastaan hengessä mukana. Taloudellista tai muuta tukea ei tälle aloitteelle ole myönnetty. Kokemusasiantuntijat hoitavat tämän aloitteen kokonaan itse.


Yhteystiedot:

Sähköposti:

pelikoneetkaupoista@gmail.com

Facebook:

@pelikoneetkaupoista

Twitter:

@pelikoneetpois

#pelikoneetkauPOISta

Instagram:

@Pelikoneetkaupoista

#pelikoneetkauPOISta


Lataa kampanjamateriaaleja omaan käyttöösi!

Tulostettavat materiaalit:

Sosiaalisessa mediassa käytettäviksi:

Hengessä mukana:

Olemme saaneet tekstiilimateriaaleja Painotalo Silkkisiiveltä. Kiitos Silkkisiipi!